Jaunumi

PA “ALJA” saņem Zemkopības ministrijas pateicības rakstu
image
Pašvaldības aģentūra “ALJA” 2. novembrī,  saņēma Zemkopības ministrijas pateicības rakstu Gada balvas zivsaimniecībā “Lielais loms 2018” pasniegšanas ceremonijā.   Pateicības rakstā teikts: “Mēs augstu novērtējam jūsu ieguldījumu zivsaimniecības nozares un līdz ar to arī Latvijas tautsaimniecības attīstības veicināšanā. Jūs esat labais piemērs visiem citiem saimniekošanas mākslā un labu rezultātu sasniegšanā. Jūsu darbs mūs priecē un gandarī. Paldies jums par to!”
13.11.2018
Lasīt
Nodeva par laivu, motorlaivu un jahtu turēšanu
image
Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “ALJA” informē, ka spēkā ir pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 13/2018 “Par Alūksnes novada pašvaldības nodevām”, kuri nosaka nodevu objektus un likmes, t.sk. nodevu par laivu, motorlaivu un jahtu turēšanu.   Nodevas objekti un likmes: Par Alūksnes novada teritorijā esošas ūdenstilpes (izņemot privātas) krastā turētu EUR, diennaktī EUR, kalendāra gadā laivu līdz 5 z/s (t.sk. airu laivu) 1 5 motorlaivu ar motora jaudu no 5 z/s līdz 20 z/s 5 15 motorlaivu ar motora jaudu virs 20z/s 10 30 jahtu 15 35 Nodeva ir samaksājama pirms laivas, motorlaivas vai jahtas novietošanas ūdenstilpes krastā. Nodeva ir maksājama kalendārā gada maksas pilnā apmērā, ja laiva, motorlaiva vai jahta tiek turēta ūdenstilpes krastā ilgāk par 10 dienām. Nodevu var samaksāt Alūksnes novada pašvaldības aģentūrā “ALJA”, kā arī tā iemaksājama kādā no Alūksnes novada pašvaldības norēķinu kontiem, maksājuma mērķī norādot, par ko nodeva tiek maksāta, laivas, motorlaivas vai jahtas reģistrācijas numuru un motora jaudu (zirgspēkos).   Kontroli par noteikumu ievērošanu un izpildi, atbilstoši savai kompetencei, veic un administratīvo pārkāpumu protokolus sastādīt ir tiesīgas šādas amatpersonas: Alūksnes novada pašvaldības policijas amatpersonas; Alūksnes novada pašvaldības aģentūras „ALJA” direktors, inspektori un Alūksnes novada domes pilnvarotās personas. Administratīvā pārkāpuma protokolus izskata un lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā pieņem Alūksnes novada pašvaldības Administratīvā komisija. Par saistošo noteikumu prasību neievērošanu: fiziskām personām uzliek naudas sodu no 30 līdz 100 EUR, bet juridiskām personām – uzliek naudas sodu no 100 līdz 200 EUR; ja pārkāpums ir izdarīts atkārtoti gada laikā, uzliek naudas sodu: fiziskām personām – no 100 līdz 200 EUR, bet juridiskām personām – no 200 līdz 400 Informējam, ka iekasētā nauda tiek virzīta attiecīgās jomas sakārtošanai. Ar saistošajiem noteikumiem var iepazīties Alūksnes novada pašvaldības mājaslapā: http://aluksne.lv/index.php/pasvaldiba/dokumenti/saistosie-noteikumi/
07.11.2018
Lasīt
AICINĀM UZ TIKŠANOS 7. SEPTEMBRĪ!
image
Alūksnes novada pašvaldības aģentūra "ALJA" aicina uz tikšanos, lai skaidrotu, kādā veidā tiks organizēta saistošo noteikumu "Nolikums par licencēto makšķerēšanu Alūksnes ezerā" projekta izstrāde. Tikšanās paredzēta 2018.gada 7.septembrī pulksten 18.00. Alūksnes kultūras centra mazajā zālē Brūža ielā 7, Alūksnē.
31.08.2018
Lasīt
Karstums Alūksnes ezera ūdens mikrobioloģisko kvalitāti būtiski nav ietekmējis
image
Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “ALJA” informē, ka šogad 6. augustā tika atkārtoti veikts Alūksnes ezera peldēšanas vietu atbilstības novērtējums, Melnumā iesaka nepeldēties. Tāpat kā pavasarī, atbilstības novērtējumu veica septiņās peldēšanas vietās Alūksnes ezerā – Melnumā, Kempingā, Šūpalās, Ezermalas ielā, Zirgu dzirdinātavā, Vējiņā un Pilssalā. Peldēšanās vietās tika pārbaudīta zarnu nūjiņu (Escherichia coli), zarnu enterokoku un zilaļģu esamība. Pārbaudē tika konstatēts, ka karstums Alūksnes ezera ūdens mikrobioloģisko kvalitāti nav būtiski ietekmējis un rādītāji atbilst likumdošanas normām.  Ūdenī nav konstatēta naftas produktu smaka un piesārņojums ar peldošiem atkritumiem. Vistīrākais ūdens šobrīd ir peldēšanās vietās Kempingā, Pilssalā un Vējiņā. Paraugu ņemšanas dienā, peldēšanās vietās Melnums un Zirgu dzirdinātava bija novērojama fitoplanktona ziedēšana un Melnumā konstatēta zilaļģu klātbūtne, tāpēc šajā peldēšanās vietā nav ieteicams peldēties. Atgādinām, ka pirms peldēšanas katram pašam vizuāli jānovērtē ūdens kvalitāte, jo mainoties vēja virzienam, situācija peldēšanās vietās var mainīties.
09.08.2018
Lasīt
Alūksnes ezera krastā tapušas mūsdienīgas makšķerēšanas vietas
image
Alūksnes novada pašvaldība ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu Alūksnes ezera krastā gar Tempļakalna ielu labiekārtojusi jaunas makšķerēšanas vietas. Projekta “Makšķerēšanas vietu izveide Alūksnes ezera Tempļakalna parka teritorijā” mērķis ir sakārtot piekrasti Alūksnes ezera Tempļakalna parka teritorijā. Tas ļāvis labiekārtot sešas makšķerēšanas un trīs atpūtas vietas, kā arī izvietot īpaša dizaina stendus ar informāciju par Alūksnes ezerā mītošo ihtiofaunu un teikām par apkārtni. Projektu izstrādājusi SIA “Alūksnes projekti”, bet makšķerēšanas vietu unikālo dizainu izveidojis dizaina birojs SIA “H2E”. Saskaņā ar iepirkuma procedūras rezultātiem darbus veica SIA “AD production”. Makšķeru turētāji dažādos augstumos, atkritumu tvertnes, informācijas stendi un nelielās nojumes veidoti no metāla, savukārt sēdvirsmām izmantoti apstrādāti akmeņi, kas nodrošinās to izmantošanu ilgtermiņā. Ņemot vērā Alūksnes novada pašvaldības līdz šim veiktos ieguldījumus Tempļakalna parka teritorijas labiekārtošanā, to arvien vairāk apmeklē gan vietējie iedzīvotāji, gan pilsētas viesi, izmantojot šo teritoriju atpūtai, dabas un kultūrvēstures vērtību baudīšanai, makšķerēšanai. Esošo infrastruktūru tagad papildinās arī jaunradītās makšķerēšanas un atpūtas vietas, kas ir pieejamas ikvienam. Projekta kopējās izmaksas ir 55 515 EUR, tai skaitā Latvijas Vides aizsardzības fonda finansējums projektam ir 38 369 EUR, Alūksnes novada pašvaldības līdzfinansējums – 17 146 EUR.
23.07.2018
Lasīt
Uzzini un izglītojies kopā ar "atlaid mammu"!
image
21. un 22. jūlijā Alūksnē notiks izglītojošs pasākumus "Uzzini un izglītojies kopā ar "atlaid mammu"! Pasākuma ietvaros paredzētas spiningošanas instrukcijas jaunajiem copmaņiem, tikšanās ar pazīstamiem spinigotājiem, spiningošanas sesijas kā arī interesantas lekcijas, kas tieši vai netieši saistītas ar makšķerēšanu.   Pasākums ir bez maksas. 
12.07.2018
Lasīt
Būs slēgta Alūksnes ezera iekšezera daļa ūdens motosporta sacensību laikā
image
Atgādinām, ka sacensību norises laikā  būs slēgts Alūksnes ezera iekšezers. Sestdien, 14. jūlijā, iekšezers būs slēgts no pulksten 8.00 līdz aptuveni 20.00. Sacensību dalībnieku treniņbraucieni sāksies  no pulksten 9.30. Pulksten 11.30 plānota sacensību atklāšanas ceremonija, bet jau no pulksten 12.00 līdz aptuveni 19.00 notiks braucieni. Svētdien, 15. jūlijā, iekšezers būs slēgts no pulksten 8.00 līdz aptuveni 15.00. No pulksten 9.00 sāksies treniņbraucieni, no 10.00 līdz 14.00 turpināsies sacīkšu braucieni, bet pēc tām, aptuveni ap pulksten 14.00, paredzēta uzvarētāju apbalvošana. Atkarībā no dažādiem apstākļiem var notikt izmaiņas sacensību norises laikos. Līdzjutējus aicinām sekot aktuālajai informācijai sacensību norises vietā. Skatītājiem sacensību vērošana būs bez maksas. Tās varēs skatīties gan no šim mērķim piemērotām teritorijām Pilssalā, gan arī no ezera krasta Tempļa kalna parka un Alūksnes muižas parka pusē.Sacensības organizē Latvijas Ūdens motosporta federācija sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību un Alūksnes ūdens motosporta klubu “NordOst”.
25.04.2024
Lasīt
Eiropas čempionāts F4 laivu klasē Alūksnes ezerā
image
14. un 15. jūlijā Alūksnes ezerā notiks ūdens motosporta sacensības - Eiropas čempionāts F4 laivu klasē un Latvijas čempionāts jauniešiem un pieaugušajiem individuāli un komandu vērtējumā.Plānots, ka 14. jūlijā no rīta sāksies sportistu treniņbraucieni un pēc tam arī sacensības, kas notiks gan sestdien, gan svētdien. Paredzamais sacensību atklāšanas laiks ir pulksten 12.00. Precīzāka informācija par norisi būs pieejama sacensību nedēļā. Savukārt 14. jūlija vakarā pulksten 22.00 Alūksnes Pilssalas estrādē ikviens aicināts uz atpūtas vakaru, kurā par muzikālo pavadījumu rūpēsies Latvijas Radio 2 DJ Aivis. Ieejas maksa 3 eiro.Sagaidāms, ka Eiropas čempionātā F4 klasē Alūksnes ezerā sacentīsies sportisti no Baltijas valstīm, Zviedrijas, Polijas, Ungārijas, Krievijas. Savukārt Latvijas čempionātā jauniešiem un pieaugušajiem individuāli un komandu vērtējumā uz starta gaidāms ap 40 laivām visās klasēs. Sportistu pieteikumi sacensībām tiek gaidīti vēl līdz šīs nedēļas beigām.Skatītājiem sacensību vērošana būs bez maksas. Tās varēs skatīties gan no šim mērķim piemērotām teritorijām Pilssalā, gan arī no ezera krasta Tempļa kalna parka un Alūksnes muižas parka pusē.Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai par čempionāta norisi www.aluksne.lv, sociālajos tīklos.Sacensības organizē Latvijas Ūdens motosporta federācija sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību un Alūksnes ūdens motosporta klubu “NordOst”.
25.04.2024
Lasīt
Papildināti zivju resursi Alūksnes novada ezeros
image
Alūksnes novada pašvaldības aģentūra "ALJA",  veiksmīgi īstenojot Valsts Zivju fonda projektus, veikusi zivju resursu pavairošanu  Alūksnes novada ūdenstilpēs.  Zivju mazuļu ielaišanas mērķi ir kompensēt cilvēka darbības rezultātā zivju resursiem nodarītos zaudējumus, papildināt vērtīgo zivju resursus, kurus intesīvi izmanto makšķerēšanai, kā arī  nodrošināt zivju populāciju bioloģisko daudzveidību un ilgtspējību.  11.06.2018. tika ielaisti:30500 līdaku mazuļu Alūksnes ezerā, 14000 līdaku mazuļu Sudala ezerā, 13000 līdaku mazuļu Indzera ezerā un 2400 līdaku mazuļu Vaidavas ezerā. Līdaku mazuļu papildināšana labvēlīgi ietekmēs ezera zivju krājumu kvalitāti un palielinās zivsaimnieciskās izmantošanas potenciālu novada ezeros.  Kopējās projektu izmaksas ir 17 767 EUR, no kuriem Zivju fonda finansējums sastāda  13 600 EUR.     
12.06.2018
Lasīt
Peldēties Alūksnes ezerā ir droši
image
Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “ALJA” informē, ka šogad 31. maijā tika veikts Alūksnes ezera peldēšanas vietu atbilstības novērtējums, visas peldēšanas vietas atbilst likumdošanas prasībām. Atbilstības novērtējumu veica septiņās peldēšanas vietās Alūksnes ezerā – “Melnumā”, “Kempingā”, “Šūpalās”, Ezermalas ielā, “Zirgu dzirdinātavā”, Vējiņā” un “Pilssalā”. Peldēšanās vietās tika pārbaudīta zarnu nūjiņu (Escherichia coli), zarnu enterokoku un zilaļģu esamība. Pārbaudē tika konstatēts, ka visās peldēšanas vietas  atbilst likumdošanas prasībām, ūdenī nav konstatēta naftas produktu smaka un piesārņojums ar peldošiem atkritumiem. Nav konstatēta zilaļģu klātbūtne vai fitoplanktona ziedēšana. Izvērtējot testēšanas rezultātus, tika secināts, ka vistīrākais ūdens ir peldēšanas vietā “Šūpalas”.
05.06.2018
Lasīt
ALJA`s un Eholotes.lv Alūksnes kauss
image
SPININGOŠANAS SACENSĪBU “ALJA's un Eholotes.lv Alūksnes kauss” NOLIKUMS      1. Sacensību mērķisPopularizēt spiningošanu Alūksnes ezerā kā veselīgu un aktīvu sporta veidu, noteikt veiksmīgākos spiningotājus.   2. Sacensību rīkotājiSacensības rīko Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “ALJA”Atbildīgais – Andris Jerums, tel. 26389199,Sacensību galvenais tiesnesis Andris Jerums, tel. 26389199.   3. Sacensību norises vieta un laiksSpiningošanas sacensības notiek Alūksnes ezerā 2018.gada 9.jūnijā.Reģistrācija PA “ALJA” telpās, Pilssalas ielā 10, Alūksnē 9.jūnijā no 5.30 līdz 6.30.Spiningošanas sacensību sākums 9. jūnijā plkst. 6.45.   4. Sacensību dalībniekiSacensības notiek individuālā ieskaitē.Dalībnieki netiek dalīti vecuma un dzimuma grupās.Sacensību dalībniekiem vecumā no 16 līdz 65 gadiem, izņemot invalīdus, jāuzrāda derīga makšķerēšanas karte.Visiem sacensību dalībniekiem jāuzrāda derīga makšķerēšanas licence Alūksnes ezerā.Licences un makšķerēšanas kartes var iegādāties reģistrācijas vietā.   Par drošību uz ūdeņiem atbild paši dalībnieki, to apliecinot ar parakstu sacensību protokolā.   Dalības maksa - 10,00 EUR no dalībnieka.   5. Uzvarētāja noteikšana- Uz vērtēšanu no dalībnieka tiek nodotas ne vairāk kā trīs zivis, no kurām viens ir asaris, viena līdaka un viens zandarts.- Vērtēts tiek noķerto zivju garums, uzvar tas dalībnieks, kuram katras sugas garums visprecīzāk atbilst izlozētajam mēram.- Gadījumā, ja loma izmērs kādai zivju sugai sakrīt vairākiem dalībniekiem, tad uzvarētājs tiek izlozēts starp vienādo rezultātu uzrādītājiem. - Eholotes.lv 2018. gada Alūksnes kausu iegūst dalībnieks, kuram pietrūkst vismazāk punktu (cm,mm) līdz ideālai sugu garumu summai. - Sacensību organizatori ir tiesīgi noteikt papildu balvas par sacensību rezultātiem.- Par makšķerēšanas noteikumu neievērošanu — diskvalifikācija.- par sacensību noteikumu neievērošanu tiesnesis var piemērot brīdinājumu, atskaitīt no loma zivi vai diskvalificēt no sacensībām.- Par nesportisku rīcību – diskvalifikācija.   6. Sacensību noteikumi- Sacensības notiek, ievērojot Makšķerēšanas noteikumus Latvijas Republikas ūdenstilpēs un citus tiesību aktus, kuri ir spēkā attiecīgajā vietā.- Spiningojot vienlaicīgi atļauts pielietot vienu spiningu, kurš aprīkots ar mākslīgu ēsmas imitāciju, sagatavotu rīku skaits nav ierobežots.- Pielietot dzīvas vai beigtas zivtiņas, kā arī jebkuru dzīvo ēsmu daļas aizliegts.- Velcēšana nav atļauta.- Sacensību laikā laivas nedrīkst tuvoties viena otrai tuvāk par 50 metriem. Bez tiesneša atļaujas sacensību laikā izkāpt krastā vai laivu pamest ir aizliegts.- Vērtēta tiek viena zivs no katras sugas – asaris izmērā no 25 līdz 45 cm, līdaka no 55 līdz 85 cm, zandarts no 50 līdz 70 cm, precīzu mēru izlozē piecas minūtes pirms starta signāla.- Nelabvēlīgos laika apstākļos drošības apsvērumu dēļ sacensību dienā var tikt noteikts cits sākuma laiks un sacensību ilgums.- Dalībnieka rezultāts, ja viņš tiesnešu kolēģijas noteiktajā laikā neatgriežas starta vietā, netiek vērtēts. Protesti kopā ar drošības naudu 30 EUR apmērā par sacensību rezultātiem tiek pieņemti 15 min. pēc rezultātu izziņošanas. Ja protests tiek apmierināts, drošības nauda tiek atgriezta protesta iesniedzējam.   Sacensību programma2018.gada 9. jūnija5.30– 6.30 Sacensību dalībnieku reģistrācija6.30 – 6.45 Sacensību atklāšana6.45 – 14.00 Sacensību norise un lomu reģistrācija14.00 – 14.30 Rezultātu apkopošana, launags14.45 – 15.15 Apbalvošana   (Sacensību rīkotāji dalībniekiem nodrošina - bezmaksas launagu, auto novietošanu, laivu nolaišanu)Ir iespējams pasūtīt naktsmītnes un laivas (skaits ierobežots) – sīkāka informācija pie organizatoriem tel.29415814 vai 26389199.Sacensību laiks var tikt mainīts atkarībā no laika apstākļiem. !!! NE ASAKAS !!!
31.05.2018
Lasīt
Apmeklētājus turpmāk pieņems Pilssalā
image
Alūksnes novada pašvaldības aģentūra "ALJA" apmeklētājus turpmāk pieņems Pilssalā, Pilssalas ielā 10, Alūksnē darba dienās no 8.00. - 13.00. / 14.00. - 17.00.   Papildus informācijai par saistošiem jautājumiem +371 28301207
17.05.2018
Lasīt