2022.gadā atbalstītie Zivju fonda projekti

Lauku atbalsta dienests atbalstījis četrus Alūksnes novada pašvaldības aģentūras “ALJA” iesniegtos projektu pieteikumus finansu piesaistīšanai no Zivju fonda līdzekļiem ar Alūksnes novada pašvaldības līdzfinansējumu.

 

Zivju fonda atbalstu konkursa pasākumā „Zivju resursu pavairošana un atražošana publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā, kā arī privātajās upēs, kurās ir atļauta makšķerēšana” saņēma divi projektu pieteikumi – “Zandartu pavairošana Alūksnes ezerā” un “Līdaku pavairošana Sudala un Indzera ezerā”. Projektu ietvaros tiks papildināti zivju resursi:

 

  • Alūksnes ezerā – 36000 zandartu mazuļi;
  • Sudala ezerā –5500 līdaku mazuļi;
  • Indzera ezerā – 4300 līdaku mazuļi.

 

Atbalstu no Zivju fonda saņēmis projekta pieteikums konkursa pasākuma “Zinātniskās pētniecības programmu finansēšana un līdzdalība starpvalstu sadarbībā zinātniskajos pētījumos zivsaimniecībā” – “Pededzes upes pieteku kvalitātes novērtējums”.

 

Zivju fonda atbalstu saņēmis arī projekta pieteikums “Alūksnes novada ūdenstilpju zivju resursu aizsardzība” konkursa pasākumā „Zivju resursu aizsardzības pasākumi, ko veic valsts iestādes vai pašvaldības, kuru kompetencē ir zivju resursu aizsardzība”. Šī projekta ietvaros plānots iegādāties divas termokameras, divus binokļus un laivu ar iekšdedzes dzinēju.

 

 

Kopējās projektu izmaksas sastāda 36212,61 EUR, no kurām:

  • Zivju fonda finansējums – 29300,00 EUR;
  • Pašvaldības līdzfinansējums – 6912,61 EUR.