Jaunumi

Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “ALJA” strādā attālināti
image
Pamatojoties uz Ministru kabineta rīkojumu Nr. 748 “Grozījumi Ministru kabineta 2021. gada 9. oktobra rīkojumā Nr. 720 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”” , no 2021. gada 21. oktobra Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “ALJA” strādā attālināti.     Pakalpojuma saņemšana klātienē ir iespējama tikai pēc iepriekšēja pieraksta, zvanot pa tālruņiem 26141741 (direktors), 28301207 (lietvede) vai rakstot uz e-pastu [email protected] . Pakalpojuma saņēmējam ir jāuzrāda vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un personu apliecinošs dokuments.     Atgādinām, ka visas licences makšķerēšanai Alūksnes ezerā iespējams iegādāties interneta vietnē www.epakalpojumi.lv sadaļā “e-Loms".  
21.10.2021
Lasīt
Vakance
image
Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “ALJA” (reģistrācijas Nr. 90010446069)Adrese: Pilssalas iela 10, Alūksne, Alūksnes novads, LV 4301Aicina pieteikties uz Pilssalas teritorijas pārziņa amata vietu   Pamatpienākumos ietilpst Pilssalas teritorijas tīrības un kārtības nodrošināšana. Pieteikuma vēstuli līdz 2021.gada 27.oktobrim, pulkst.13.00 nosūtīt uz e-pastu [email protected] Amatam noteiktā mēnešalga 750 EUR.   Ņemot vērā epidemioloģiskos ierobežojumus Covid-19 pandēmijas laikā, pretendentu atlase notiks attālināti.   Pamatojoties uz Fizisko personu datu apstrādes likuma 25. pantu, pašvaldības aģentūra “ALJA” informē, ka: jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs pretendentu atlases norisi; iepriekš minēto jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Alūksnes novada pašvaldība.   Kontaktpersona: Māris Lietuvietis +371 26141741
21.10.2021
Lasīt
Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “ALJA” apkalpos klientus ar sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu
image
  Pamatojoties uz 09.10.2021. Ministru kabineta rīkojumu Nr. 720 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”, Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “ALJA” apkalpos klientus, kas uzrādīs sadarbspējīgus Covid-19 sertifikātus (pārslimošanas vai vakcinācijas), kā arī personu apliecinošus dokumentus (pasi vai ID karti).     Atgādinām, ka apmeklētājiem, kas saņem pakalpojumu klātienē, jālieto sejas maska, jāievēro 2 metru distance un jāveic roku dezinfekcija.   Ja personai nav Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, aicinām pakalpojumus saņemt attālināti.   Jautājumu gadījumā sazināties pa tālruni 28301207, vai rakstot e-pastā: [email protected].
11.10.2021
Lasīt
Ar Zivju fonda atbalstu tiks veikta kontrolzveja
image
Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “ALJA” un SIA “Saldūdeņu risinājumi” 24. un 25.augustā Zivju fonda atbalstītā projekta “Zivsaimniecisko ekspluatācijas noteikumu izstrāde Indzera un Siseņu ezeram” ietvaros veiks kontrolzveju Indzera un Siseņu ezerā, lai iegūtu datus abu ezeru Zivsaimniecisko ekspluatācijas noteikumu izstrādei. Atpūtnieki un makšķernieki aicināti netuvoties tuvāk par 50 m no marķētajiem zvejas rīkam, kuri būs atzīmēti ar bojām.
19.08.2021
Lasīt
Peldēšanas vietās ūdens kvalitāte atbilstoša
image
Pēc pašvaldības aģentūras “ALJA” pasūtījuma ir veiktas ūdens kvalitātes analīzes peldēšanas vietās Alūksnes ezerā, kā arī vairākos novada ezeros – visās testēšanas vietās ūdens ir tīrs un neatbilstības nav konstatētas.   Ūdens kvalitātes analīzes veiktas Alūksnes ezera peldēšanās vietās Pilssalā, “Vējiņā”, “Zirgu dzirdinātavā”, Ezermalas ielā, Kolberģī, “Šūpalās”, “Kempingā”, “Melnumā”, kā arī Siseņu, Palpiera, Ilgāja, Raipala un Vaidavas ezerā.   Alūksnes ezerā sākusies fitoplanktona ziedēšana, kas, atkarībā no vēja virziena, atšķirīgi var koncentrēties peldēšanas vietās.
27.07.2021
Lasīt
Alūksnes novada ezeri papildināti ar līdaku mazuļiem
image
2021.gada 7. un 8.jūlijā ar Zivju fonda atbalstu Alūksnes, Lukumīša un Vaidavas ezeros tika ielaisti līdaku vienvasaras mazuļi. To svars bija vidēji 8 grami.  Alūksnes ezerā līdaku resursi papildināti ar 50000 gab., Lukumīša ezerā – ar 5000 gab. un Vaidavas ezerā ar 2300 gab. Līdaku mazuļus piegādāja zivju audzētava SIA "Rūjas zivju audzētava".   Zivju fonda atbalstītie projekti aktivitātē "Zivju resursu pavairošana un atražošana publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij (....)" realizēti ar kopējo finasējumu 17333,25 EUR, kur Zivju fonda finansējums 13700 EUR un Alūksnes novada pašvaldības līdzfinansējums 3633,25 EUR.   Foto: Loreta Jargane / Alūksniesiem.lv
16.07.2021
Lasīt
10. un 11. jūlijā ātrumlaivu sacensību laikā būs slēgts Alūksnes ezera iekšezers
image
Sakarā ar Alūksnes ezerā 10. un 11. jūlijā notiekošajām ātrumlaivu sacensībām citiem ūdens transportlīdzekļiem sacensību dienās būs ierobežota pārvietošanās Alūksnes ezera iekšezera daļā.   Iekšezers sacensību laikā laivu satiksmei un ūdens pakalpojumu sniedzējiem būs slēgts: sestdien, 10. jūlijā, no pulksten 8.00 līdz 19.30, svētdien, 11. jūlijā, no pulksten 8.00 līdz 15.00.   Šīs nedēļas nogalē Alūksnes ezerā notiks Pasaules čempionāts GT30 laivu klasē un starptautiskas sacensības pārējās laivu klasēs. Plānots, ka sacensības sestdien sāksies pulksten 12.00, bet svētdien – 10.00.   Atšķirībā no citiem gadiem, šoreiz sakarā ar sacensību rīkošanas nosacījumiem Covid-19 pandēmijas dēļ skatītājiem nebūs iespējams iekļūt sacensību centrālajā teritorijā Pilssalā, kur atrodas sacensību centrs, sportistu komandas, ātrumlaivas. Šajā salas daļā uzturēsies tikai akreditētās personas – sportistu komandas, sacensību organizatori un citas ar sacensību norisi saistītas akreditētas personas. Šī salas daļa būs slēgta jau no piektdienas vakara, kad sāks ierasties sportisti un organizatori, līdz svētdienas vakaram, kad sacensības būs noslēgušās.   Skatītājiem slēgts būs arī pašvaldības aģentūras "ALJA" ēkas skatu laukums. Daļēji norobežota sacensību norises laikā drošības apsvērumu dēļ būs pludmales daļa līdz gaisa trošu nobraucienam. Bez ierobežojumiem pārvietošanās un sacensību vērošana būs iespējama pārējā Pilssalas daļā, kā arī citviet gar iekšezera krastu.   Sacensības organizē Latvijas Ūdens motosporta federācija, ūdens motosporta klubs "Nord Ost" un Alūksnes novada pašvaldība.
08.07.2021
Lasīt
Peldēties Alūksnes ezerā ir droši
image
  Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “ALJA” informē, ka šī gada 14.jūnijā SIA “VITALITAS” veica Alūksnes ezera peldēšanas vietu atbilstības novērtējumu.   Atbilstības novērtējums tika veikts astoņās peldēšanas vietās Alūksnes ezerā – “Melnumā”, “Kempingā”, “Šūpalās”, Kolberģī, Ezermalas ielā, “Zirgu dzirdinātavā”, “Vējiņā” un “Pilssalā”. Peldēšanās vietās tika pārbaudīta zarnu nūjiņu (Escherichia coli), zarnu enterokoku un zilaļģu esamība.   Peldēšanās vietās nav konstatēta raksturīgā naftas produktu klātbūtne. Nav konstatēta zilaļģu klātbūtne, tāpat nav novērota fitoplanktona ziedēšana. Vietām virspusē nenozīmīgi ziedputekšņu noslāņojumi. Peldēšanas vietas atbilst likumdošanas prasībām.   Izvērtējot testēšanas rezultātus, tika secināts, ka vistīrākais ūdens ir peldēšanas vietā “Kempings”.       Atgādinām, ka pirms peldēšanās katram pašam vizuāli jānovērtē ūdens kvalitāte kā arī jāievēro drošības pasākumi, atrodoties ūdenī un pie tā.
18.06.2021
Lasīt
Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “ALJA” atsāk klientu apkalpošanu klātienē
image
Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “ALJA”, atsāk klientu apkalpošanu klātienē, taču ievērojot stingrus drošības nosacījumus.   Apmeklētājiem, kas vēlas klātienē saņemt pakalpojumu, jālieto sejas maska, jāievēro 2 metru distance un jāveic roku dezinfekcija. Jāņem vērā, ka telpā var atrasties tikai 1 apmeklētājs.   Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “ALJA” aicina klientus klātienes apmeklējumam iepriekš pierakstīties. Ar Alūksnes novada pašvaldības aģentūru “ALJA” var sazināties pa tālruņiem: 26141741 (direktors); 26389199, 27575533 (inspektori); 28301207 (lietvede)   vai rakstīt e-pastā: [email protected]
15.06.2021
Lasīt
2021.gadā atbalstītie Zivju fonda projekti
image
Lauku atbalsta dienests atbalstījis septiņus Alūksnes novada pašvaldības aģentūras “ALJA” iesniegtos projektu pieteikumus finansu piesaistīšanai no Zivju fonda līdzekļiem ar Alūksnes novada pašvaldības līdzfinansējumu.   Zivju fonda atbalstu konkursa pasākumā „Zivju resursu pavairošana un atražošana publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā, kā arī privātajās upēs, kurās ir atļauta makšķerēšana” saņēma pieci projektu pieteikumi – “Līdaku pavairošana Alūksnes ezerā”, “Līdaku pavairošana Lukumīša ezerā”, “Līdaku pavairošana Vaidavas ezerā”, “Zandartu pavairošana Sudala ezerā” un “Zandartu pavairošana Indzera ezerā”. Projektu ietvaros tiks papildināti zivju resursi:   Alūksnes ezerā – 50000 līdaku mazuļi; Lukumīšu ezerā – 5000 līdaku mazuļi; Vaidavas ezerā – 2300 līdaku mazuļi; Sudala ezerā – 16400 zandartu mazuļi; Indzera ezerā – 13000 zandartu mazuļi.   Atbalstu no Zivju fonda saņēmis projekta pieteikums konkursa pasākuma “Zinātniskās pētniecības programmu finansēšana un līdzdalība starpvalstu sadarbībā zinātniskajos pētījumos zivsaimniecībā” – “Zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumu izstrāde Indzera un Siseņu ezeram”.   Zivju fonda atbalstu saņēmis arī projekta pieteikums “Alūksnes novada ūdenstilpju zivju resursu aizsardzība” konkursa pasākumā „Zivju resursu aizsardzības pasākumi, ko veic valsts iestādes vai pašvaldības, kuru kompetencē ir zivju resursu aizsardzība”. Šī projekta ietvaros plānots iegādāties trīs ķermeņa kameras, piekabi kvadricikla un sniega motocikla pārvadāšanai, divus planšetdatorus, divas rokas kameras ar ieraksta funkciju un divas rokas kameras SD kartes.   Kopējās projektu izmaksas sastāda 36638,22 EUR, no kurām: Zivju fonda finansējums – 28860,00 EUR; Pašvaldības līdzfinansējums – 7778,22 EUR.
14.05.2021
Lasīt
Uz ledus atrasties nav droši
image
Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “ALJA” informē, ka ledus stāvoklis Alūksnes ezerā ir pasliktinājies un palicis bīstams; uz tā atrasties vairs nav droši.
03.04.2021
Lasīt
Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “ALJA” strādā attālināti
image
Pamatojoties uz valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, no 2021. gada 16. marta Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “ALJA” strādā attālināti.   Visas licences makšķerēšanai Alūksnes ezerā iespējams iegādāties interneta vietnē www.epakalpojumi.lv sadaļā “e-Loms.   Mēneša licences par samazinātu maksu (10,00 EUR) var iegādāties personas no 16 līdz 65 gadiem, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Alūksnes novadā. Bez izziņas par deklarēto dzīvesvietu licence uzskatāma par nederīgu.   Jautājumu gadījumā zvanīt: 26141741 (direktors); 28301207 (lietvede) vai rakstīt uz e-pastu [email protected] .
03.01.2021
Lasīt